16:00

Övertorneå SK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Övertorneå SK

Hemma på Skolvallen vinner Ohtana/Aapua mot Övertorneå med 4-2 (1-1).
Matchen inleds lite trevande, första läget kommer i den 5:e minuten när Joel Hiltunen nickar över på ett Hector inlägg. ÖSK:s första halvchans kommer i den 10:e minuten när Mikko Barsk når högst på ett inlägg men bollen rejält utanför. Adam gör sedan en fin sak inne i straffområdet, bröstnedtagning följt av skott som tyvärr blir en halvträff. I den 24:e minuten slår John Kalla en djupledsboll till Joel Hiltunen som fri med målvakten lobbar in bollen till 1-0. Några minuter senare skjuter Danne Mäki en kanon men mitt på målvakten. När OA ser ut att få grepp om matchen kommer ÖSK i den 29:e minuten, ett anfall där bollen går ut till Mehdi Rezai som från dryga 25 meter slår på ett skott som smiter in vid Felles vänstra kryss till 1-1. Halvlekens sista läge blir ÖSK:s när en frispark från 25 meter går strax utanför. Paussiffrorna 1-1 speglar matchen.

Andra halvlek inleds med att Övertorneå tar sig fram i straffområdet och tvingar Felle till en enhandsräddning där returen nickas bort av Nisse Kenttä. OA:s första chans är en hörna av Hector som Danne Mäki nickar men utmärkte Vestola räddar. Matchen är fortsatt jämn spelmässigt även om OA alltmer börjar äga mer boll. I den 77:e minuten fälls en ÖSK:are inne i straffområdet med straff som följd. Mikko Barsk lägger bollen på straffpunkten, byter sida från vårens lyckade straff men Felle går rätt, räddar och returen spelas undan. Tre minuter senare är Joel på väg igenom när han kapas och nu straff för OAFF. Fram stegar Hector och slår bollen tättintill Vestolas högra stolpe till 2-1. Jari Jefremoff får sitt andra gula i samband med straffen och ÖSK får avsluta med 10 man. I den 85:e minuten får John Kalla bollen på offensiv planhalva och spelar snabbt bollen i djupled mot Hector som fri mot målisen dundrar in 3-1 via Vestolas fingrar.
I den 90:e minuten lirkar sig Danne Mäki fram längs kortlinjen och spelar in till Johannes Kero som bredsidar in 4-1. På övertid slarvar vi i försvaret, ÖSK stjäl bollen och Ah Psha Lo kan fastställa slutresultatet 4-2.

Sett till hela matchen gör OAFF ingen större match och hade problem med passningsspelet. Matchen är jämn i 75 minuter där Felles straffräddning vände allt och slutkvarten är bra från OA. I Ohtana/Aapua går plussen till Nils Kenttä och Kotten Ylipää i försvaret. På mittfältet fick vi slita ont och plusset går till Hector Garcia som gjort bättre matcher men klev fram och avgjorde tillställningen. Framåt var Joel Hiltunen farlig med sin snabbhet och Adam Zingmark visade bra teknik och lyckades fint i bollmotagningen. Peter Emanuelssons taktik gick hem idag och OAFF hade verkligt svårt att skapa chanser. I ÖSK var Antti Vestola banans bäste spelare. Bland försvararna dominerade Juha-Pekka Juvonen. Jussi Hakasalo styrde på mitten och Mikko Barsk högg som en kobra och var dessutom stark i huvudspelet. Efter slutsignalen får en av ÖSK:s spelare rött kort.
Domaren Keijo Hyvärinen var inte helt lyckad, tillät kanske lite för mycket inledningsvis som gjorde spelarna irriterade, med för Keijo ovanligt många kort som följd. Norrbottens Fotbollförbund fyller 100 år 2017 och ordföranden Bengt Augustsson representerade NFF och delade ut priser till matchens lirare i resp lag, Antti Vestola i ÖSK och Hector Garcia i OAFF.
Hörnor: 3-3. Gula kort: 0-4 Röda kort: 0-2

Laget: Felle - Liam, Palo, Kotten, Nisse - John, Mäki, Hector, Svanlöv - Adam, Joel
Avbytare: Johannes K, Johan P, Elias Y, Abdul, Younes, Thewin, Bosse